top of page

WINKEL

Met regeneratieve landbouwpraktijken, en door middel van koude persing met onze eigen oliepers, maken wij een smakelijke goudgele olie met aantrekkelijke voedingswaarden en verrassende accenten van asperge, sesam en hazelnoten. De Camelina zaadjes zelf zijn ook lekker en verschillend te gebruiken. Zo uit de regio! Bestel de Camelina olie en zaadjes en ervaar het zelf.

Lees hier meer over Camelina Sativa.

In de buurt? Je kunt je producten ook afhalen. Neem dan even contact met ons op.

Wil je meer dan 10 producten bestellen of onze producten opnemen in jullie assortiment? Wat leuk! Stuur dan een mail naar sales@kairos-agrifood.com.

Een smaakvolle en gezonde olie, ideaal voor koude gerechten. 

De Camelina olie is heel rijk aan Omega 3 en Omega 6 vetzuren die in de gewenste verhouding van 2:1 aanwezig zijn.

De olie bevat ca 35% Omega-3-vetzuren als alfa-linoleenzuur (ALA). In tegenstelling tot lijnzaad, dat een vergelijkbaar hoog ALA-gehalte heeft, heeft Camelina olie een langere houdbaarheid vanwege het hoge gehalte aan Vitamine E (gamma-tocoferol).

 

Camelina olie kan in salades, dressings, spreads en margarines worden gebruikt. Hoewel je er ook in kunt bakken en frituren wordt het niet aanbevolen om de olie lang boven de 200 °C te verhitten. De voedingswaarden blijven gekoeld het best bewaard, licht verwarmd komt de smaak echter het best naar boven. Wat olie op een warm gerecht, voor het opdienen, kan net dat beetje extra geven.

IMG_2167.jpg

koken met camelina olie en -zaadjes

Regeneratieve Landbouw

Kairos teelt haar gewassen met regeneratieve (herstellende) landbouwpraktijken. 

Regeneratieve landbouw beweegt mee met de natuur en maakt zo slim gebruik van miljarden jaren aan “research & development”.

 

Wat past - binnen de context - blijft, wat niet past verdwijnt. Regeneratieve landbouw wil niet alleen de bodemkwaliteit behouden, maar juist verbeteren. Net als de sociale en economische aspecten van landbouw. 

Schermafbeelding 2021-08-24 om 20.23.21.png
Contact

samen komEN we VERDEr

ONTDEK, GA IN GESPREK EN DOE MEE! 
CONTACT

KAIROS | Regenerative Agri & Food Systems B.V. 
Wemmenhoveweg 2

7921 RR, Zuidwolde (Dr.)

Nederland

info@kairos-agrifood.com  |  +31 (0)6 53 905 829

Bedankt voor je interesse in Kairos.

Wij komen zo snel mogelijk bij je terug.

bottom of page