top of page

evenementen

Kairos wil samenwerking en kennisdeling tussen boeren stimuleren door het organiseren van demo’s, roadshows en lezingen door (ervarings)deskundigen en andere activiteiten. 

Roadshows

Tijdens te organiseren roadshows nodigen wij en SKY Agriculture boeren uit om meer te weten te komen over de voordelen van het toepassen van minimale- en niet kerende  grondbewerkingsystemen om de inputkosten te verlagen en de bodemgezondheid te verbeteren.

Wij realiseren ons dat directe inzaai en/of mulchzaai niet van de ene op de andere dag kan worden overgenomen, dus tijdens Roadshow-bijeenkomsten wordt de overgang naar minder grondbewerking onderzocht; zowel de valkuilen als de successen.

Roadshow Sky Agriculture - Kairos

Er wordt gekeken naar het integreren van groenbemesters, het aanpassen van rotaties, rijenbemesting bij het zaaien en natuurlijk het zaaien met minimale bodemverstoring. 

  

Boeren kunnen komen kijken hoe de veelzijdigheid van een Sky Easydrill Fertisem in staat is om te zaaien in conventionele, minimale- en niet kerende grondbewerkingsystemen en waarom het de ideale machine is voor een geleidelijke overgang naar lagere inputkosten en een betere bodem. 

TECHNISCHE ONDERSTEUNING EN AGROMNOMIE

Christophe de Carville, Sky Agriculture 
 

Na een ingenieursstudie aan de landbouwschool werkte Christophe eind jaren tachtig drie jaar in de Verenigde Staten, waar hij leerde over verschillende teeltsystemen. Terug in Frankrijk werd hij Sky's Chef de Product voor de EasyDrill- product range en werkt hij nu al meer dan 25 jaar aan min-till en no-till zaaien met boeren over de hele wereld. In deze tijd heeft Christophe een enorme kennis opgebouwd van de bijbehorende technieken en agronomie.

Meer recentelijk heeft hij veel tijd besteed aan het testen van bodembedekkers en verschillende rotaties om hun interactie met niet-kerende grondbewerkingssystemen te begrijpen. Hij werkt sinds het midden van de jaren negentig ook met natuurbehoud en deed ervaring op in andere delen van de wereld, waaronder Zuid-Amerika, de VS en Canada.

Een groot deel van zijn huidige rol bij Sky Agriculture is om tijd te besteden aan het overdragen van zijn schat aan kennis aan klanten die door de overgang naar niet-kerende groenbewerking willen maken 

bottom of page