top of page

Internationale kennis en ervaring voor een nieuw (boeren)perspectief op landbouw en gezond voedsel

4 juli, 2023 - Vorige week was ik samen met Pieter Jan Georgius en Albert Klinkhamer op het Regenerative Agriculture Festival Groundswell in Engeland.


Groundswell biedt een forum voor boeren, telers en iedereen die geïnteresseerd is in verduurzaming van voedselproductie om meer te weten te komen over de theorie en praktische toepassingen van regeneratieve landbouwsystemen.
Na alle presentaties, gesprekken en demonstraties van bijvoorbeeld directzaai, compostering, mob grazing en boslandbouw is mij één ding overduidelijk: Er is verbazingwekkend veel kennis en ervaring in het buitenland beschikbaar wat Nederland kan gebruiken voor het ontwikkelen van een nieuw (boeren)perspectief op landbouw en gezonde voeding. Dit begint met een open en nieuwsgierige houding.


Wij kijken uit naar de volgende editie, ga je dan ook mee?


Mocht je als boer, loonwerker, verwerker, onderzoeker of werkgever daarvoor al op zoek zijn naar hoe het anders en misschien wel winstgevender kan? Wij helpen graag - bel 06 53 90 58 29 of mail naar info@kairos-agrifood.com.


PS voor wie nieuwsgierig is naar Groundswell, hieronder heb ik een stukje van hun website geplaatst. Het hele verhaal vind je op Groundswellag.com.


Wat is Groundswell?

“Door boeren, voor boeren” Het Groundswell-evenement gaat zijn achtste jaar in en biedt een forum voor boeren en iedereen die geïnteresseerd is in voedselproductie of het milieu om meer te weten te komen over de theorie en praktische toepassingen van Conservation Agriculture of regeneratieve systemen, waaronder no-till, bedekkende gewassen, het opnieuw introduceren van vee in de akkerbouwrotatie, directzaai en mengteelten met het oog op verbetering van de bodemgezondheid. Groundswell is een praktische show gericht op iedereen die het belangrijkste bezit van de boer, de bodem, wil begrijpen en beter geïnformeerde beslissingen wil nemen. Het is een tweedaags evenement met lezingen, forums en discussies van vooraanstaande internationale bodemgezondheidsexperts, ervaren akkerbouwers, veehouders, demonstraties van directzaai en AgTech-innovators. Groundswell heeft een grote aantrekkingskracht op het hele voedsel- en landbouwspectrum en is relevant voor gangbaar, biologisch, veehouderij, akkerbouw, landeigenaren en pachters.65 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page