top of page

Zaaimachine

Kairos heeft de eerste Easydrill Fertisem (3m) directzaaimachine van Nederland aangeschaft. Hij is geschikt voor directzaai in de stoppel en gewasresten, mengteelten en (door)zaaien van (kruidenrijk) grasland en (bloemrijke) akkerranden. De machine kan bij een goede grondbewerking ook worden gebruikt in conventionele systemen. 

In één werkgang 2 verschillende producten zaaien in 2 verschillende doseringen op 2 verschillende zaaidiepten.

The Easy Drill tandem Kairos

De Easy Drill tandem

De Easy Drill heeft hetzelfde koutersysteem als een bietenzaaimachine: een voorwiel en een achterwiel regelen de zaaidiepte. 

De plaatsing van het zaad is zeer regelmatig. Met de Easy Drill kunt u overschakelen naar direct zaaien zonder de plaatsingskwaliteit in gevaar te brengen. 

Kairos Drukniveau Easydrill

Pas het drukniveau aan aan uw behoeften  

Druk is essentieel in droge omstandigheden, maar het wordt een belemmering zodra het regent. Om deze reden kan de Easy Drill het drukniveau regelen van 0 tot 250 kg. Afhankelijk van de zaaiomstandigheden kunt u de druk op de aandrukrollen, het voorwiel of de zaaischijf verhogen. Deze hydraulische instelling is progressief. Breng het gewicht onder natte omstandigheden op de voorkant over. Verhoog echter bij droge zaaiomstandigheden de druk op de achterste aandrukrollen. 

Een nauwkeurige doseer unit 

Doseer unit Easydrill Kairos

De Easy Drill heeft een zeer nauwkeurig roestvrijstalen doseer mechanisme: van 1 tot 450 kg / ha tot 10 km / u in tarwe. Kalibratietest is geautomatiseerd en het is onnodig om van doseerrollen te wisselen bij gebruik van ander zaad. 

Een mechanische aandrijving 

De gecompartimenteerde zaadtank maakt het mogelijk om tot 2 verschillende producten te zaaien, in 2 verschillende doseringen, op 2 verschillende zaaidiepten. 

Deze zaaimachine is uitgerust met een nokkenrad dosering voor kleine en grote zaden, en een spiraalvormige roestvrijstalen verdeler voor meststoffen en zaden. 

De Easy Drill heeft een bodemklep, waardoor de zaadtank volledig kan worden geleegd. 

Kairos Easydrill Mechanische aandrijving

Technische data

Easydrill technische data Kairos
Download
Easydrill brochure

Blijf ontdekken

samen komEN we VERDEr

ONTDEK, GA IN GESPREK EN DOE MEE! 
CONTACT

KAIROS | Regenerative Agri & Food Systems B.V. 
Wemmenhoveweg 2

7921 RR, Zuidwolde (Dr.)

Nederland

info@kairos-agrifood.com  |  +31 (0)6 53 905 829

Bedankt voor je interesse in Kairos.

Wij komen zo snel mogelijk bij je terug.

bottom of page