top of page

KAIROS People, Impact Recruitment om voedselsysteem transities te versnellen

Steeds meer mensen worden zich bewust van de impact die landbouw en voedsel heeft op henzelf, hun omgeving en hun toekomst. Logischerwijs worden steeds meer mensen nieuwsgierig. Ze gaan op zoek naar hoe het beter kan, net zoals ik de afgelopen jaren ben gaan doen. Daardoor is ook mijn beeld van ons huidige landbouw- en voedselsysteem gekanteld.


Ik ontdekte dat er elders al veel andere agronomische kennis en kunde beschikbaar is om de transitie naar gezonde en duurzame landbouw- en voedselsystemen te ondersteunen. Daarom hebben we Kairos Regenerative Agri & Food Systems opgericht. Door zelf te produceren, verwerken en verkopen, en door bij te dragen aan (onderzoeks)projecten, werd mij steeds duidelijker dat de vertaalslag naar de praktijk enorm uitdagend, maar mogelijk is. Zeker als we dat ook écht willen en de randvoorwaarden aanwezig zijn.


Echter, naast bestaande belangen zijn wij zelf als mens misschien wel de belangrijkste belemmering omdat verandering over het algemeen moeilijk is en pijn kan doen. Het gaat om iedereen - van boer, erfbetreders, leiders, belangenbehartigers, beleidsmakers, politici, bankiers en wetenschappers actief in en rondom de agrifood keten tot en met de burger en consument.


Met andere woorden, agronomisch en technisch is al veel mogelijk. Vooral psychologisch lijkt het soms lastig. Of zoals ik iemand eens hoorde zeggen: "De grootste verdichting zit niet in de bodem, maar tussen onze oren".

Na ruim 35 jaar in de agri & food sector te hebben gewerkt, waarvan een groot deel in Recruitment en Executive Search, is mij dit ook steeds duidelijker geworden. Daarom hebben wij nu ook Kairos People opgericht. Zo combineren wij onze domeinkennis en ervaring met HR- en organisatie gerelateerde vraagstukken.


De transitie van voedselsystemen vereist ander (persoonlijk) leiderschap, andere competenties en andere waarden. Met Impact Recruitment, Executive Search & Interim Solutions willen wij het juiste talent en leiderschap zoeken, vinden en verbinden aan de partijen die noodzaak en kansen zien in een andere landbouw- en voedselwereld.


Kairos People werkt met frontrunners, key players en trendsetters in en rond de Agri & Food sector en ondersteunt professionals en organisaties op hun reis in de transitie van het voedselsysteem.


Kortom, Kairos People ontsluit via Impact Recruitment, Executive Search & Interim Solutions het netwerk van mensen en organisaties die een positieve bijdrage willen leveren aan de verandering naar duurzame en gezonde voedselsystemen. Wij kunnen dit omdat we er zelf van "grond tot mond" onderdeel van zijn.


Lees meer op www.kairospeople.nl of in het Engels op www.kairospeople.eu

46 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page